Bungalow 'de Groene Straal' Buren
» Welkom » Ameland

Ameland

De omgeving

De Groene Straal ligt op park Klein Vaarwater. Het dorp Buren op circa 700 meter afstand en het Noordzeestrand de andere kant op, ongeveer even ver. Rondom onze vakantiebungalow vindt u alles om uw verblijf tot een succes te maken. Allereerst het eiland met een natuur die nooit verveelt, het strand, de hoge wolkenluchten. De Waddenzee met eb en vloed. Maar ook vier authentieke dorpjes met leuke winkels, musea en haar specifieke kenmerken.

 

Oostelijk van Buren ligt één van de meest uitgestrekte natuurgebieden van Nederland: het Oerd, een onbewoond natuurgebied, bestaande uit een oud, begroeid duingebied. Het Oerd is sinds 1938 officieel natuurmonument. Het gebied heeft een bijzonder rijke vogelpopulatie.

 

Via verschillende schelpenpaden door de duinen kunt u dit gebied binnengaan om uiteindelijk op de Oerdblinkert uit te komen. Dit is het hoogste punt van het eiland en geeft uitzicht over het hele eiland. Bij helder weer ziet u zowel het buureiland Schiermonnikoog als de vaste kustlijn van Friesland.

 

Een aantal kilometers ten oosten van Buren ligt ook de Kooiplaats met de Nassau-eendenkooi. Tot 1930 was de eendenkooi en het bijbehorende Kooikershuis in bezit van de familie Oranje- Nassau. In het zomerseizoen is de eendenkooi dagelijks geopend. Een bezoek waard!