» Welkom » Ameland

Ameland

Varend over de Waddenzee laat u langzaam maar zeker het dagelijks leven achter u. Een verblijf op Ameland geeft u de tijd even stil te staan. Tijd om de zee te horen, de wind te voelen en om te genieten.

 

Op het eiland is geen dag hetzelfde. Geregisseerd door wind, water en de getijden gaat Ameland onverstoorbaar z’n gang. Wars van gebaande paden op het vasteland. 

Foto's van het eiland

De omgeving

De Groene Straal ligt op park Klein Vaarwater. Het dorp Buren op circa 700 meter afstand en het Noordzeestrand de andere kant op, ongeveer even ver. Rondom onze vakantiebungalow vindt u alles om uw verblijf tot een succes te maken. Allereerst het eiland met een natuur die nooit verveelt, het strand, de hoge wolkenluchten. De Waddenzee met eb en vloed. Maar ook vier authentieke dorpjes met leuke winkels, musea en haar specifieke kenmerken. Oostelijk van Buren ligt één van de meest uitgestrekte natuurgebieden van Nederland: het Oerd, een onbewoond natuurgebied, bestaande uit een oud, begroeid duingebied. Het Oerd is sinds 1938 officieel natuurmonument. Het gebied heeft een bijzonder rijke vogelpopulatie. Via verschillende schelpenpaden door de duinen kunt u dit gebied binnengaan om uiteindelijk op de Oerdblinkert uit te komen. Dit is het hoogste punt van het eiland en geeft uitzicht over het hele eiland. Bij helder weer ziet u zowel het buureiland Schiermonnikoog als de vaste kustlijn van Friesland. Een aantal kilometers ten oosten van Buren ligt ook de Kooiplaats met de Nassau-eendenkooi. Tot 1930 was de eendenkooi en het bijbehorende Kooikershuis in bezit van de familie Oranje- Nassau. In het zomerseizoen is de eendenkooi dagelijks geopend. Een bezoek waard!

De omgeving

Recreatie

Het strand van Ameland
Het strand van Ameland

Ook vertier en vermaak liggen om de hoek. Of het nu gaat om restaurants, gezellige terrassen, een overdekt zwembad, fitness, de mogelijkheid tot paardrijden, wandelen, fietsen, golfen of wadlopen. Alles is onder handbereik. Ook kunt u naar hartenlust vliegeren, strandzeilen, tennissen of voetballen op diverse locaties in de buurt. Er is een overdekt zwembad met glijbaan en fitness in het complex van Klein Vaarwater op 100 meter afstand vanaf uw bungalow. Evenals bowling- en kegelbanen. Alles is dichtbij, ook een supermarkt voor uw boodschappen. De Groene Straal is het perfecte uitgangspunt voor uw vakantie.

 

Wandelen en fietsen

Diverse wandel- en fietsroutes beginnen op het park. fietsen huurt u op 400 meter afstand van uw bungalow. Ameland is circa 27 km lang, maar er ligt een veelvoud aan wandelpaden, mountainbike routes en ruim 100 km fietspaden. Van het Oerd tot aan de vuurtoren en de bocht van Hollum. Hoe en waar u zich ook bevindt, u blijft genieten van de vele facetten van het eiland.

 

Het eiland

Als u op vakantie gaat naar Ameland is het leuk om te weten hoe het eiland er uit ziet. Het eiland is 27 km lang en gemiddeld ongeveer 4 km breed. Ameland bestaat voornamelijk uit zandduinen. De totale strandlengte is 27 km en er is ongeveer 100 km aan fietspaden. Op het eiland zijn vier dorpen Nes, Buren, Hollum en Ballum. Daarnaast zijn er de buurtschappen Kooiplaats en de Ballumerbocht. Ameland is door zijn bijzondere lichtval en landschap een geliefde verblijfplaats voor kunstenaars. Sinds 1996 wordt er in november de Ameland kunstmaand georganiseerd. 

 

Activiteiten

  • Tractortocht met de strandexpress 
  • Natuur- en cultuurexcursies (naar de eendenkooi, strand, waddenontdekkingstocht, sportvissen, robbeneiland, vuurtoren, bos of cultuurhistorische rondleiding)
  • Workshops
  • Vissen, paardrijden
  • Strandactiviteiten (strandzeilen, kajakken, raften, powerkiten, mega-suppen, golfsurfen, boogschieten, Archery Tag) O.a. bij Beach Ameland en Ameland Adventure)
  • Wellness (zwembad, beautycenter of sauna) 

Inlichtingen zijn verkrijgbaar bij de receptie van Klein Vaarwater. 

Het eiland Ameland
Het eiland Ameland

Belangrijke adressen

Vaak bent u op vakantie minder bekend met de omgeving. Daarom hebben wij een aantal leuke en belangrijk links en telefoonnummers op een rijtje gezet om uw verblijf aangenaam te laten verlopen.

 

Heeft u ook een suggestie? Laat het ons weten, met uw hulp houden wij deze pagina actueel.

Interessante links

Door op onderstaande links te klikken komt u op relevante pagina's m.b.t. Ameland.

 

Webcam haven

Particuliere verhuurders 

VVV Ameland 

Wagenborg Passagiersdiensten 

November kunstmaand

Online fietsverhuur:

Excursies op Ameland 

Amelander musea

Ameland Nieuws  

Ameland actief

Robbenboot

Oppasservice Ameland

 

Handige telefoonnummers

VVV Ameland Nes                                 0519 546 546

Wagenborg Nes                                    0519 546 111    

Brandweer Nes                                    0519 543 000

Huisartsenpraktijk Nes                          0519 542 018

Tandartsenpraktijk Ameland                   0519 55 41 04

Dierenartsenpraktijk Nes                       0519 542 158

Politie (geen spoed wel politie)               0900 8844

 

 

Interesse? 

 

Kijk in het bezetingschema en neem contact met ons op. Stuur een mail naar info@groenestraal.nl of bel met Dineke Fischer 06 44596121. Wij horen dan graag in welke periode en met hoeveel personen (volwassenen/kinderen en eventueel huisdieren) u naar de bungalow de Groene Straal wilt komen. 

 

 

De vuurtoren van Ameland