Bungalow 'de Groene Straal' Buren
» Welkom » Ameland

Ameland

Recreatie

Het strand van Ameland
Het strand van Ameland

Ook vertier en vermaak liggen om de hoek. Of het nu gaat om restaurants, gezellige terrassen, een overdekt zwembad, fitness, de mogelijkheid tot paardrijden, wandelen, fietsen, golfen of wadlopen. Alles is onder handbereik. Ook kunt u naar hartenlust vliegeren, strandzeilen, tennissen of voetballen op diverse locaties in de buurt. Er is een overdekt zwembad met glijbaan en fitness in het complex van Klein Vaarwater op 100 meter afstand vanaf uw bungalow. Evenals bowling- en kegelbanen. Alles is dichtbij, ook een supermarkt voor uw boodschappen. De Groene Straal is het perfecte uitgangspunt voor uw vakantie.

 

Wandelen en fietsen

Diverse wandel- en fietsroutes beginnen op het park. fietsen huurt u op 400 meter afstand van uw bungalow. Ameland is circa 27 km lang, maar er ligt een veelvoud aan wandelpaden, mountainbike routes en ruim 100 km fietspaden. Van het Oerd tot aan de vuurtoren en de bocht van Hollum. Hoe en waar u zich ook bevindt, u blijft genieten van de vele facetten van het eiland.

 

Het eiland

Als u op vakantie gaat naar Ameland is het leuk om te weten hoe het eiland er uit ziet. Het eiland is 27 km lang en gemiddeld ongeveer 4 km breed. Ameland bestaat voornamelijk uit zandduinen. De totale strandlengte is 27 km en er is ongeveer 100 km aan fietspaden. Op het eiland zijn vier dorpen Nes, Buren, Hollum en Ballum. Daarnaast zijn er de buurtschappen Kooiplaats en de Ballumerbocht. Ameland is door zijn bijzondere lichtval en landschap een geliefde verblijfplaats voor kunstenaars. Sinds 1996 wordt er in november de Ameland kunstmaand georganiseerd. 

 

Activiteiten

  • Tractortocht met de strandexpress 
  • Natuur- en cultuurexcursies (naar de eendenkooi, strand, waddenontdekkingstocht, sportvissen, robbeneiland, vuurtoren, bos of cultuurhistorische rondleiding)
  • Workshops
  • Vissen, paardrijden
  • Strandactiviteiten (strandzeilen, kajakken, raften, powerkiten, mega-suppen, golfsurfen, boogschieten, Archery Tag) O.a. bij Beach Ameland en Ameland Adventure)
  • Wellness (zwembad, beautycenter of sauna) 

Inlichtingen zijn verkrijgbaar bij de receptie van Klein Vaarwater.